Hoe maak je Bananenbrood? Ontdek de eenvoud van een heerlijk bananenbrood! 🍌🍞 Leer stap voor stap hoe je dit gezonde en smaakvolle baksel bereidt. Met simpele ingrediënten en handige tips wordt jouw bananenbrood een gegarandeerd succes. Laten we samen de keuken in duiken en genieten van de verrukkelijke geur van versgebakken bananenbrood! Deze snack is snel en handig bij je ontbijt maar ook voor snack als tussendoortje. Hieronder leggen wij uit hoe je dit gemakkelijk kunt bereiden als je bananen thuis eigenlijk te bruin geworden zijn;)
Ingredienten
– 4 rijpe bananen (meer smaak)
– 4 eieren
– 150 g havermout
– half zakje bakpoeder
– Theelepel speculaaskuiden
– Theelepel kaneel
– Scheutje chiazaad
– Scheutje kokos rasp
Benodigdheden:
– Spatel
– Blender
– Oven
– Bakpapier
– Theelepel
– Cakeblik
Bereiding
- Verwarm je oven voor op 180ºC en bekleed een cakeblik met bakpapier, of vet deze in met geurloze kokosolie.
- Stop alle ingrediënten in een blender of met de staafmixer en mix deze tot je een egaal geheel hebt.
- Giet het bananenmengsel in een kom en voeg de ingrediënten er aan toe. Roer het gehele mengsel goed door zodat alle ingrediënten goed verdeeld zijn. Wanneer het geheel goed is gemengd, is het tijd om het af te bakken.
- Giet het mengsel in het ingevette of met bakpapier beklede cakeblik en bak het in 50 minuten op 180 graden (hetelucht oven) af. Het bananenbrood is klaar, je kunt hem even laten afkoelen.
- Bananenbrood is erg lekker als het direct warm uit de oven komt.
Voedingswaarde: van 1 plak bananenbrood: 93 kcal, 13,5g koolhydraten, 4g eiwit en 1g vet
Tip van ons!
Bewaar je bananenbrood in aluminiumfolie of in een luchtdichte trommel één week in de koelkast. Je kunt het brood nog wat lekkerder maken met een klein beetje aardbeienjam erop of walnoten erin.